1248465087_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin ohjeen Kirsin keittiössä-blogista, jossa kerrottiin sen olevan Kaarina Roinisen kirjasta. Tein samoilla tiskeillä kaksi piirakkaa, toinen syötiin itse ja toisen vein grillibileisiin. Sielläkin tykättiin, Vili Silmänisku totesi yllätyksestä että "Only very nice people bring blueberry pie for dessert!"

Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaura- tai ruislesettä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl vaniljajogurttia

Väliin:
3 dl pakastettuja mustikoita

Pinnalle:
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta. Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla paistoritilätasolla 30-35 minuuttia.

 - Ellen