En oikein ole kasvimaaihminen, koska en jaksa kitkeä rikkaruohoja. Kasvihuoneet ei minusta ole kovin nättejä, ja siinäkin olisi turhan paljon hoidettavaa. Mutta ruukkupuutarha voisi olla minun juttuni. Siitä se ajatus sitten lähti, jälleen kerran...

Olimme OT:n kanssa Espoossa Marketanpuistossa Kekkilän järjestämällä Keittiöpuutarhan alkeet -kurssilla. Henrika Arle Kekkilän markkinoinnista kertoili keittiöpuutarhan suunnittelusta ja trendeistä, perustamisesta, viljelystä, lannoittamisesta sekä eri lajikkeista. Saimme vinkkejä myös siementen ja taimien hankintapaikoista, luomumenetelmistä, sissiviljelystä a vähän biodynaamisestakin viljelystä. Opimme kaupunkiviljelyn erikoispiirteistä, lajien jalostuksesta ja siitä, miten omenapuu siirretään kahden kesän aikana kasvupaikasta toiseen juurihoitomenetelmällä.

OT sai naapuriltaan ranskantuliaisina monenmoisia salaatinsiemeniä, ja ne on nyt kylvetty esikasvatusta varten. Minulla ruukkupuutarhaprojekti saa odottaa vielä hetken, vaikka nyt olisi otollinen aika laittaa valmistelut käyntiin. Sillä välin käyn tutkimassa löytyisikö autotallista lannoitetta marjapensaille ja hedelmäpuille.