Tässä kakunkoristeet, valmiista kakusta en tullut ottaneeksi kuvaa. Se oli pyöreä peruskakku, jonka kuorrutin vaalean oranssilla kermavaahdolla.

1242760375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kurpitsaukon suu meni ihan pieleen... Ensimmäinen yritys epäonnistui, marsipaani meni puhki, ja kaikki oranssi oli käytetty. Kääk! Sittenpä siitä tuli tuollainen räpellys.

1242760472_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minikurpitsat ovat minua hieman kärsivällisemmin näpertelevän OT:n tuotantoa.

Uunipellillinen kakkupohjaa:
6 munaa
3dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ohrakasta
Vaniljasokeria jauhojen sekaan n. 1tl, jos haluaa vaniljaisen
Paistetaan n. 9 min, 4 min jälkeen leivinpaperi päälle kun alkoi saada liikaa väriä.

Kinuskipuolukkatäyte (oma muunnelma laktoosittomaksi Kinuskikissan ohjeesta)
4 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
100 g tuorejuustoa
3 liivatelehteä
¼ dl vettä
2 dl puolukoita

Laita puolet kermasta (2 dl) kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja
jatka keittämistä parin minuutin ajan. Jäähdytä kylmäksi.

Vaahdota toinen puolikas kermasta (2 dl). Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmää kinuskikastiketta sähkövatkaimella täydellä teholla, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut.
Seuraa tilannetta: lopeta vatkaaminen, jos kastikkeen rakenne muuttuu rakeiseksi.
Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
Kaada puolet täytteestä vuokaan kostutetun pohjan päälle, ripottele pinnalle puolukat ja peitä ne lopulla täytteellä.
Hyydytä jääkaapissa.

Tulos: Kääretorttupohjasta leikattaessa kakun reunasta tuli aika epätasainen, ja sitä oli vaikea saada piiloon. Onnistuisiko paremmin, jos olisi käyttänyt pelkkää vehnäjauhoa? Ohrakaalla tulee niin kovin kuohkea pohja. Hyydykekakkuihin tällainen reuna ei sovi ollenkaan. Täyte oli tosi hyvä, kirpeät puolukat ja makea kinuski toimi hyvin yhdessä. Lapsille ei puolukka oikein maistunut. Yläpuolta kostutin n. 1 dl maitoa, mutta se oli liikaa tai kokonaan turhaa. Päällystys meni ihan pieleen! Vatkasin kerman ja lisäsin siihen alkuvaiheessa vaniljakreemijauhetta, ja vasta kun se oli valmis, aloin värjätä - iso virhe! Kerma meni liian kovaksi, se oli vaikea levittää kakun päälle ja pursottamisen sai unohtaa, koska 4dl ei riittänyt kuin päälle ja sivuille. Kermaa on siis varattava tarpeeksi, ja värjääminen on tehtävä jo alkuvaiheessa. Marsipaanikurpitsa piristi kakkua. Aamuun mennessä kerma oli imenyt marsipaanista väriä, mutta juuri ennen tarjoilua laitettuna päälle se on ok (tosin liian kova syötäväksi, mutta ei sitä kukaan halunnutkaan syödä). Opetus: älä jätä kakun koristelua siihen kun vieraat ovat jo ovella Silmänisku

- Ellen