Jauhelihapiirakka (oma mukaelma laktoosittomaksi Kinuskikissan ohjeesta)

Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
1 paprika
1 solo-valkosipuli
sipulia
350 g jauhelihaa
sinappia
mustapippuria, suolaa, pizzamaustetta

Päälle:
100 g tuorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
3 dl emmental-juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.

Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä pohjan päälle.

Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.


Tonnikalapiirakka (oma mukaelma Kinuskikissan ohjeesta)
Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
2 dl maitoa
1 purkki fetaa
sipulia
kirsikkatomaatteja
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 muna

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Mittaa maito ja sulatejuusto kattilaan. Keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes sulatejuusto on täysin sulanut maidon joukkoon (n. 10 min). Jäähdytä.

Hienonna sipuli. Kuullota sitä paistinpannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta enimmät öljyt. Levitä pohjan päälle tonnikala ja sipuli.

Lisää jäähtyneeseen juusto-maitoseokseen muna. Kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Tulos: molemmat piirakat maistuivat oikein hyvältä! Nämähän voisi tehdä etukäteen ja sitten vaan lämmittää pöytään.

- Ellen