Vierailevana tähtenä OT. Iltapäivän tarkoitus oli harjoitella kakkujen koristamista. Teimme marsipaanikoristeita ja pursotusharjoituksia. Tässä vain ne tuotokset, joiden kuviin omistan oikeudet, luvallalle lisää. Meillä oli hurjan hauskaa kun otimme "vaihekuvia" ja vertailimme marsipaaniharjoituksia. Olemme pitäneet keskenämme myös voileipäkakkukurssin joskus pari vuotta sitten.

1242759617_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

OT:n marsipaaniruusut. Aika hyviä ensikertalaiselle!

1242759683_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pursotusten iloista sekamelskaa Ellenin tyyliin.

1242759739_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaalea kakkupohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1,25 dl ohrakasta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 min. Paiston puolivälissä voi laittaa folion päälle, ettei kakku tummu liikaa. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. 24 cm irtopohjavuokaa 5 munan taikina oli hiukan liian suuri!

Appelsiinitäyte (yhteen väliin):
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 dl appelsiinijogurttia
100 g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä
1 kananmuna
1 rkl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja kuoriraaste. Vaahdota muna ja sokeri. Kiehauta appelsiinimehu ja liuota siihen liivate. Yhdistä taikinan osat.
Laita irtopohjavuokaan kakun pohjaosa ja täyte ja laita kylmään hyytymään. Tässä vaiheessa tuntui, että seos ei ollut tarpeeksi kuohkeaa. Muna-sokerivaahto ei ehkä ollut tarpeeksi vaahtoa ja appelsiinimehua puolet liikaa.

Jotenkin tuntuu, että vaivaan eli työvaiheiden määrään nähden turhan pliisunnäköinen tulos.

Tumma pohja:
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl ohrakasta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40 min. Paiston puolivälissä voi laittaa folion päälle, ettei kakku tummu liikaa. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla.

Banaanitäyte (yhteen väliin reilusti):
2,5 dl = 1 prk Floravispiä
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
3 banaania
100 g appelsiinituorejuustoa

Vispaa Floravispi ja lisää siihen vaniljakreemijauhe pikkuhiljaa siivilällä.
Muussaa banaani haarukalla aika karkeaksi soseeksi.
Lisää vaahtoon banaani ja tuorejuusto.

- Ellen