Hyydykekakuille pohjaksi yksi viiden munan kakkupohja, josta riitti kerros molempiin.
VAARIN KAKKU
2,5 dl vaahdotettu Floravispi
200 g sitruunatuorejuustoa
100 g sitruunarahkaa
1 levy (130 g) valkosuklaata sulatettuna
1 rkl sitruunamehua
5 liivatetta
Hyydytys pakastimessa, ei vaikuttanut rakenteeseen.
Suklaa kannattaa sulattaa teflon-kattilassa tai vesihauteessa tai ainakin vahtia vieressä, ensimmäinen levyllinen paloi pohjaan ("Siwa, yllättävän lähellä").
Koristeeksi tähtipursotukset kaakao+tomusokeri+vesi-seoksella (1 rkl + 1,5 dl + 2 tl); kolmasosa olisi riittänyt. Pursotuksissa on tosi kätevä minikokoinen Minigrip. Aamulla pursotukset oli sulaneet kakun pintaan. Ei muuta kuin huuhtelu vedellä (!) ja kuivaus talouspaperilla ja kermavaahdolla lace-kuviointi.
Maku hyvä, sitruuna vei huomion kokonaan suklaalta - voisiko suklaan siis jättää pois, saisi aika paljon keveämmän?
PAPAN KAKKU
2,5 dl vaahdotettu Floravispi
200 g vaniljarahkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl survottua mansikkaa
1 banaani
6 liivatetta
Hyydytys pakastimessa, ei vaikuttanut rakenteeseen.
Mansikka unohtui vetää pyreeksi, oli vain survottu, pyreellä olisi saanut tasaisemman näköisen tuloksen. Banaani ok näin pienenä määränä, mutta kokobanaanista päällystä ei voi laittaa, koska banaani tummuu.
koristeeksi lace mansikkatomusokeripursotuksella (1 dl + 2 tl); puolet olisi riittänyt. Jo puolessa tunnissa pursotus suli pintaan, vaikka kakku oli pakasteesta ja pursotuksen jälkeen laitoin jääkaappiin. Lace olisi ollut paremman näköinen, jos olisi ollut vain yhtä kuviota tai yksi pitkä kiemurteleva viiva reunasta alkaen. No, tämä oli kokeilua, eikä se makuun vaikuta... Aamulla pursotukset oli sulaneet kakun pintaan! Ei muuta kuin imeytys talouspaperilla ja kermavaahdolla lace-kuviointi.
Maku oikein hyvä, mansikka ja vanilja toimii hienosti yhdessä.
ISIN KAKKU
Toivomuksesta tumma pohja ja banaanitäyte
Sydänvuokaan 2 munan taikina oli noin puolet liian iso, ja taikina tuli yli ja uunin pohjaan.
Banaanitäyte yhteen väliin (riitti reilusti)
1,5 dl vaahdotettu Floravispi
2 rkl = 30 ml vaniljakreemijauhetta
100 g sitruunarahkaa
2,5 banaania
Päälle kerma ja pikkupursottimen ympyrätyllalla kiekuraa. Ensin sulatin Maraboun tummaa suklaata jolla pursotin, mutta se levisi aika pahasti pursottaessa joten kun oli jähmettynyt jääkaapissa, otin ne pois ja laitoin uudet pursotukset kaakao+tomusokeri+vesi-seoksella. Vielä kun oppisi keskittämään tekstin... Testasin tämän kakun päälle myös mansikkatomusokeripursotusta, että sulaako se kermallakin vai vain hyydykekakun päällä. Aamulla pursotukset oli sulaneet kakun pintaan tässäkin kakussa.
Pitäisikö sittenkin pitäytyä valmiissa ohjeissa eikä aina alkaa soveltaa omia
- Ellen
Kommentit