Papan merkittävän juhlavuoden kunniaksi pidimme perhepiirissä juhlat. Lounaan söimme ravintolassa, ja jälkiruokakahvit juotiin rennommin kotosalla. Tällaisen kakun tein, ja taas opin kantapään kautta annosteluasiaa.

2,5 dl Flora vispiä
1,5 dl vaniljajogurttia
200 g  vaniljarahkaa
1 dl sokeria
1 l pakastemansikoita -> sulatettuna n. 5 dl josta mehut pois 1,5 dl
5+4 liivatelehteä + 0,25 dl mansikkamehua

Kääk, vuoka tuli täyteen ja alkoi epäilyttää riittääköhän tuo liivatemäärä!
Koristeeksi "40" marsipaanista ja reunalle suklaaverkko, vielä kermapursotusta päälle reunoille.

Tulos: Liivate ei riittänyt, ei alkanut hyytyä. Kaavin sisällön pois ja lisäsin 4 liivatetta, ja johan hyytyi.
Suklaaverkosta pitää tehdä harva, koska se litistyy reunaa vasten! En vielä tiennyt miten se helpommin tehdään oikean korkuiseksi, joten saksilla leikkein liikoja pois. Maku hyvä, mikä tärkeintä!

- Ellen

1242763732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e