Key lime pie (n. 12 palaa)
Olivia-lehti 2/2009
Pohja:
100 g täysjyvädigestive-keksejä
3 rkl (ruoko)tomusokeria
50 g voita
Täyte:
4 munan keltuaista
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa
4 (4 1/4 dl) limen mehu
2 tl raastettua limen kuorta
Koristeeksi:
2 dl kuohukermaa
2 limeä ohuina viipaleina
1. Rouhi keksit monitoimikoneen kulhossa tai veitsellä pieniksi murusiksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja voi. Painele muruseos voidellun piirakka- tai irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjalle. Painele muruseosta vielä lasin pohjalla, jotta pohjasta tulee tiivis.
2. Mittaa täytteen ainekset kulhoon. Sekoita vatkaimella noin kolme minuuttia, kunnes täyte hieman kuohkeutuu. Kaada täyte vuokaan. Paista 170-175 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt mutta liikkuu vielä vuokaa heiluttaessa. Täyte ei saa ruskistua.
3. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä tai pursota vaahtoa piirakan pinnalle. Koristele ohuilla limeviipaleilla.
Tein piirakan gerbera-reunavuokaan. Se repesi kun siirsin pelliltä lautaselle, pitää kehitellä siihen joku kikka. Tällä kertaa se ei haitannut, sillä koristelin koko pinnan. Itse piirakka oli mielettömän hyvää! Juuri sopivasti pohjaa, kirpeää täytettä ja makeaa kermavaahtoa.
- Ellen
Kommentit