1242989604_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje Kinuskikissalta, muokkasin sen laktoosittomaksi ja suurensin vähän:

n. 24 hengelle
18 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
18 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

Täyte:
450 g lämminsavulohta
350 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
2 prk ranskankermaa
2 x 225g Tofutti Herbs and Chives -tofutahnaa + 200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
musta- ja valkopippuria

Kostutus:
2 dl laktoositonta maitoa

Koristelu:
- 300g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa + 200g laktoositon kermaviiliä
- jääsalaattia
- kurkkua
- 100 g kylmäsavulohta

Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunamehu. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.

Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa kuohkeaksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, n. ½ tillisilpusta ja pippurit.

Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin 3x3 palaa ruispaahtoleipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Ripottele täytteen päälle lämminsavulohta ja tillisilppua. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Levitä päälle täytettä ja ripottele lämminsavulohta ja tilliä. Laita täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.

Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle tuorejuusto+kermaviili -seos. Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella, kurkkukuvioilla ja pursotuksin.

Maku oli tosi hyvä, mutta ehkä vähän lisää tvistiä kaipasi - ehkä voisi lisätä sitruunapippuria. Tilliä voisi olla hieman vähemmän tai hienompana kuin mitä minä laitoin.

- Ellen