1243245245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suolaisten muffinien perusohje (Myllyn paras)
4  dl  Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta
½  tl  paprikajauhetta
1 tl yrtti- tai valkosipulisuolaa
1 rkl persiljaa tai muuta yrttiä
100 g kuutioitua kinkkua, kalkkunaleikettä, savukalaa tms.
100 g kasviksia pieninä kuutioina esim. paprika
100 g juustoraastetta
2 dl kermamaitoa (käytin laktoositonta maitoa)
2 munaa
½ dl öljyä tai juoksevaa rasvaa
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Tähän taikinaan lisäsin 150g poron kylmäsavurouhetta ja nipun ruohosipulia omasta ruusupenkistä. Taikinasta tuli turhan paksua ja muffinsit olivat kuivahkoja. Ensi kerralla siis enemmän nestettä. Kuorrutteen pursotin maidolla notkistetusta maustamattomasta tuorejuustosta. Tähdet on otettu muotilla porkkanasta.

- Ellen