Joka vuosi siellä käydään, mutta koskaan ei muisteta laittaa ylös mitä syötiin. Ruokahan Puistobluesissa on se pääasia, meille ainakin
Tänä vuonna kylmälaukuista kaivettiin kolmioleipiä (savulohi ja kinkku), patonkia ja tuorejuustoa, mozzarella-tomaattisalaatti, pekoniperunasalaatti (ohje alla), punasipulinen broilertorttu (kuljetusteknisistä syistä sipulit eri kipossa, ohje alla), viinirypäleitä, vesimelonia, suolapähkinöitä ja lapsia ajatellen karjalanpiirakoita, jogurttia, rusinoita ja keksejä. Juomana vettä, olutta, siideriä, lonkeroa, pillimehua ja kahvia ja teetä.
Pekoniperunasalaatti (ohje vauvat.netistä eveltä, tässä oma mukaelma)
1 kg kiinteitä perunoita
3 salottisipulia
170 g pekonia
2 rkl tuoretta basilikaa
0,5 dl tuoretta ruohosipulia
kastike:
2 dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
loraus etikkaa
1 tl jauhettua mustapippuria
suolaa
Perunat pestään, paloitellaan ja keitetään. Pekoni ja sipuli paistetaan. Kastikkeen ainekset sekoitetaan keskenään ja koko satsi laitetaan kulhoon maustumaan vähintään pariksi tunniksi. Kastike oli mielestäni turhan makea, eli ensi kerralla vähennän sokeria ja lisään hieman suolaa.
Punasipulinen broilertorttu (ohje Pirkan Mitä tänän syötäisiin -lehdestä)
Ainekset:
1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunan ja pohjan väliin.
2. Leikkaa leivistä reunat pois. Sulata rasva. Hienonna leivät monitoimikoneella. Kaada rasva koneen käydessä leivänmurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuokaan.
3. Kypsennä broilerinfileesuikaleet öljyssä pannulla, noin 5 minuuttia. Hienonna suikaleet veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon chilikastike. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
4. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sinihomejuusto, hunaja, timjami ja mustapippuri keskenään.
5. Kuumenna pienessä kattilassa sitruunanmehu ja vesi. Liuota kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana nopeasti sekoittaen juustoseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon broilerit.
6. Levitä täyte tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle leipäjauhe mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi ja painele kevyesti. Peitä vuoka huolellisesti muovikelmulla. Hyydytä jääkaapissa yön yli.
7. Suikaloi sipulit, kuulota ne öljyssä ja mausta chilikastikkeella. Anna jäähtyä.
8. Siirrä torttu tarjoiluvadille ja koristele punasipuleilla sekä rucolalla.
Kommentit