Perhekokojen kasvaessa myös grillin koon on kasvettava. No tähän mahtuu ruoat viikoittaisille grilliruokavieraillemmekin - tiedättehän, loistava keino saada miehet ja vieraat kokkaamaan. Huomatkaa uutuuden häikäisevä kiilto
Ja sitten ne burgerit. Ohje on Me Naiset -lehden numerosta 24/2009.
De luxe -burgerit
(4 annosta, valmistusaika 20 minuuttia)
4 ulkofilephviä, suolaa, rouhittua mustapippuria
4 (hampurilais)sämpylää
väliin: salaattia, vuohenjuustoa, ilmakuivattua kinkkua, paahdettua paprikaa, sinappimajoneesia, marinoitua punasipulia
Sitten lehdessä oli ohjeet alkaen siitä kuinka liha otetaan huoneenlämpöön ja grillataan, paprika suikaloidaan ja paahdetaan jne. ja hampurilainen täytetään, mutta sitä litaniaa en viitsi kirjoittaa.
Loistava purilainen! Tämän nähdessään Rouva Aa huudahti "This is what I call a hamburger!".
Sinappimajoneesi
(valmistusaika 5 min + maustumiseen 30 min)
2 dl majoneesia
1 tl sinappia
2 tl karkeaa sinappia (siemenet mukana)
1 tl juoksevaa hunajaa
lisäksi suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan
Kaikki aineet sekoitetaan ja annetaan maustua viileässä.
Hampurilaisista ylijäänyt sinappi maistui hyvin sipulirenkaiden dippinä!
Marinoitu sipuli
(6-8 hampurilaiseen, valmistusaika 10 min + maustumiseen 10 min)
2 punasipulia
3 rkl (puna)viinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
Kuori ja viipaloi sipuli, lisää muut aineet, sekoita ja anna maustua.
Nyt te ihmette, mihin nuo pekonit, nakit, maissit ja muu ylimääräinen grillissä käytettiin. Lasten menussa oli hodareita, ja syötyä tuli muutkin
Grillatut banaanit
Banaaneja grillattiin miedolla lämmöllä reilut 10 minuuttia, kunnes ne olivat täysin mustia. Tässä ne on tarjoiltu vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa (oikein viitseliäs kokki lämmittäisi kinuskikastikkeen keittiössä, mutta tällä kertaa lämmittelyn hoiti helteinen ilma). Hyvää!
- Ellen
Kommentit