1248985499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maapähkinävoikeksit
(Maku-lehden Maailman parhaat leivonnaiset -kirja)
25 kpl

2 1/2 dl maapähkinävoita
2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
125 g voita
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä

Mittaa kulhoon maapähkinävoi, sokerit sekä pehmeä voi.Vatkaa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin ruokasooda ja inkivääri ja lisää seos taikinaan. Pyörittele taikinasta pallosia ja litistä pallot pellille leivinpaperin päälle. Suosittu tapa on painaa keksien pintaan haarukalla ristikko.Voit myös koristella keksit pähkinöillä. Paista keksejä 175 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet, mutta vielä pehmeitä keskeltä. Anna jäähtyä ennen kuin nostat pelleiltä.

Voin tilalla käytin laktoositonta margariinia ja koristelin keksit suolapähkinöillä. Makean ja suolaisen liitto on maistuva!

- Ellen