1248633877_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Schwarzwaldin kakku
(Maku-lehden Maailman ihanimmat leivonnaiset -kirja)

Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhoa
1 dl jauhettua mantelia
1/2 dl perunajauhoa (korvasin maissijauhoilla)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Täyte ja kuorrutus:
2 dl kermaa
2 dl (200 g) ranskankermaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 500 g tuoreita kirsikoita
1 dl kirsikkahilloa

Kostutukseen:
1/2 dl kirsikkalikööriä
1/2 dl vettä
tai 1 dl marjamehua (käytin lapsiystävällistä laktoositonta maitoa)

Koristeluun:
suklaarouhetta (jätin pois koska en ole löytänyt hyvää laktoositonta suklaata)

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkupohja täysin ja jaa se sitten kolmeen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Jätä kirsikoita myös koristeeksi.

Kostuta kakkulevyt laimennetulla kirsikkaliköörillä tai marjamehulla. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa, kermatäytettä ja kirsikkapaloja. Levitä kakun pintaan vielä kermaa ja koristele suklaarouheella ja kirsikoilla.

Jos ei ole tuoreiden kirsikoiden aika, käytä täytteeseen pelkkää kirsikkahilloa ja koristele pinta suklaarouheella.

Mmmmmm.... ei varmaan tarvitse muuta kertoa mausta! Suklaapohja on ihanan täyteläinen, sitä käytän varmasti muissakin kakuissa.

- Ellen