Tarkoitus oli tehdä Yhteishyvän (9/09) ohjeella mustikkajuustokakku, mutta pinnallinen tutkiskelu pakastimella osoitti, että mustikat on jossain ihan pohjalla eikä hajuakaan missä päin. Jäi sitten mustikat laittamatta. En tiedä, olisiko perunajauhonkin voinut jättää sitten pois, täytyy tutkia vastaavia ohjeita. Kakku viedään huomenna Enon synttäreille, ja tarkoitus on koristellakin sitä jotenkin.

(Mustikka)juustokakku
10-12 annosta

Pohja
150 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
(250 g mustikoita)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. (Sekoita joukkoon mustikat.) Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti (paistoin 55 min).