Tässä talven varalle luumumarmeladia, luumukompottia, kesäkurpitsapikkelssiä ja puolukkahilloa.

Luumukompotti on tehty Maalla-lehden ohjetta mukaillen. Kun tummaa rommia ei ole, käytetään vaaleata. Ja kun ei ole ruokosokeriakaan, käytetään fariinisokeria sen verran kun on ja loput tavallista. Arvaattekin varmaan, mistä olen perinyt mukailemistaitoni

Romminmakuinen luumukompotti
2 litraa, 6 annosta

1 kg kivettömiksi käsiteltyjä luumuja tai kriikunoita 
2 dl vettä 
500,0 g ruokosokeria 
1 dl hillosokeria 
1 dl tummaa rommia tai konjakkia  
(kanelitanko) 

1. Mittaa vesi ja ruokosokeri sekä kanelitanko kattilaan. Kiehauta. Lisää kivettömät, lohkotut luumut ja kriikunan puolikkaat. Kiehauta, lisää hillosokeri ja noin 20 minuuttia.
2. Jaa säilyke lasitölkkeihin, peitä kansilla ja jäähdytä noin 20 minuuttia. Säilytä kylmässä.

Luumumarmeladi on tehty kutakuinkin samallalailla, mutta ilman rommia. Pikkelssin ja puolukkahillon ohjeita en osaa neuvoa, mutta googlettamallahan ne löytää.