Kurpitsaukkotikkarit

vaahtokarkkeja
pikeeriä
strösseliä
lakritsikinuskia (Käck-toffeeta ja laktoositonta vispikermaa)
grillitikkuja
tikkariteline Confettista

Idean tikkareihin sain jenkkiläisiltä sivuilta, mutta koska Suomessa ei tietääkseni myydä valmista oranssia kankunkuorrutetta, piti alkaa soveltaa. Ensin yritin värjätyllä valkosuklaalla, mutta se oli turhan paksua, ja ohentaminen ei onnistunut. Päädyin pikeeriin eli mansikkatomusokeria + keltaista elintarvikevärijauhetta + vettä, ja toimikin ihan kivasti. Silmät olin ajatellut piirtää mustalla elintarviketussilla, mutta se ei tarttunut pikeeriin kunnolla. Ötökkäpipareista jäi toffeeta, jota sitten spritsasin lääkeruiskulla.

Ötökkäpiparit
Ohje mukailtu Kinuskissalta

Lakritsikinuski:
7 Kick-patukkaa
1 dl kuohukermaa (käytin laktoositonta vispikermaa)

20 digestive-keksiä (käytin Marie-keksejä)

Koristeet teit marsipaanista.

Pilko lakritsit kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jatka tämän jälkeen keittämistä vielä 5 minuuttia. Kaada lusikallinen kuorrutetta keksin päälle ja levitä tasaiseksi lusikan koveralla puolella painaen. Laita keksit jähmettymään jääkaappiin ennen koristelua.

Tarjoilualustana olevat Tupperware-purkit lainassa The M:ltä.