(Kuva on vähän suttuinen kun se on otettu puhelimella.)

Sunnuntain uutiskirjeessä oli tämän kakun ohje, ja koska sopiva juhla oli tulossa, päätin testata. Vähän mukaellen-tyylinenhän siitä tuli, koska en lukenut ohjetta kunnolla ja vaikka käytin sitä kauppalistana, ei ostokset osuneet ihan nappiin kuitenkaan. Ostin nimittäin limesuklaan sijaan valkoista Block-suklaata. Lisäsin pohjaan 0,5 dl ja kuorrutukseen 0,25 dl sitruunamehua korvaamaan erheen (limemehua ei tietenkään ollut kaapissa). Hillon keittelin 1 dl hyytelösokerista ja 0,5 dl hienosta sokerista, koska olin kokonaan ohittanut tuon kohdan, jossa kehoitettiin käyttämään hillosokeria (ja yllätys yllätys, sitäkään ei ollut kaapissa). Kuohukerman tilalla käytin Floravispiä, jauhotkaan ei olleet Anni Helenaa, mantelilastut jätin pois jne. Tein pohjan ja täytin kakun edellisenä tarjoilua edeltävänä päivänä, enkä kostuttanut sitä, eikä mielestäni sitä kaivannut. Kaikesta huolimatta - tai ehkä juuri siksi  - kakku maistui sopivan happamalta ja makealta.

Alla ohje kuten se Raision sivuilla on.

Lemon Lime Lover -kakku
15:lle

Pohja:
150 g Sunnuntai Leivontamargariinia
150 g Fazer Blocksuklaata, Lemon Lime
5 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
5 valkuaista
1/2 dl sokeria

Leivitykseen: korppujauhoja

Kostutus: noin 1 dl maitoa

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 prk Sunnuntai Vaniljaa
2 dl raparperihilloa tai muuta hilloa

Kuorrutus:
1 1/2 dl kuohukermaa
200 g Fazer Blocksuklaata, Lemon Lime

Koristeluun: mantelilastuja

Nopea raparperihillo:
6 dl raparperipaloja
1 1/2 dl hillosokeria
2 rkl vettä

1. Valmista ensin hillo: kiehauta aineet kattilassa, hauduta noin 15 minuuttia ja jäähdytä.
2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä (halkaisija noin 22 cm) tasapohjainen teflonvuoka. Sulata margariini miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää paloiteltu Blocksuklaa ja sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä jäähtynyt suklaaseos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä ja halkaise kolmeen osaan.
5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kostuta pohjalevy tasaisesti maidolla ja levitä puolet vaahdosta ja hillosta. Tee samoin toinen kerros. Nosta kansilevy ja aseta päälle kevyt paino hetkeksi. Anna maustua muutama tunti tai yön yli viileässä.
6. Mittaa kerma ja paloiteltu Blocksuklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä jääkaapissa (reilu tunti) kunnes se on sakeaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita reunat lastalla tai veitsellä. Nosta kakku tarjolle kakkupaperin päälle vadille ja koristele mantelilastuilla.

Vinkki: Valmis kakku kestää pakastamisen! Ota se juhlapäivää edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan.

- Ellen