* * * 

Mansikka-tomaattigazpacho

* * *

Mansikka-mozzarellasalaatti
Tomaatti, kurkku, salaatti
Kesäkurkut
Tomaattisilli
Kylmäsavukirjolohi
Kananmunalohkot
Vuohenjuusto, Aurajuusto ja leipäjuusto
Grillattu maissi
Grillatut munakoisoviipaleet
Uudet perunat
Lihapulla-prinssinnakkivartaat
Grillistä kanaa, härkää ja possua

* * *

Jäätelöä, mansikoita ja keksejä

* * * 

Yöpalaksi savukala-lettukakku

* * *

Mansikka-tomaattigazpacho (4 annosta):
KG-lehti 4/2010

5dl tomaattimehua
1 punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
1l mansikoita
2 rkl sherryviinietikkaa (oli omenaviinietikkaa)
3 rkl oliiviöljyä
ripaus chiliä
½-1 tl suolaa
½-1 tl mustapippuria
(ripaus sokeria)
(vettä)
Lisäksi: jääpaloja

1. Kaada tomaattimehu korkeaan kulhoon. Lisää paloiteltu paprika, peratut mansikat, viinietikka ja öljy. Soseuta ainekset sileäksi ja mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Jos kaipaat keiton makuun pyöreyttä, lisää ripaus sokeria. Lisää vettä tarvittaessa.

2. Jäähdytä keitto hyvin kylmäksi ja lisää vielä tarjoiluvaiheessa jääpaloja.


Kesäkurkut tutulla ohjeella.

Mansikka-mozzarellasalaatti (4 annosta):
KG-lehti 4/2010

1 ruukku jääsalaattia
300g vesi- tai hunajamelonia
1l mansikoita
250g mozzarellajuustoa
rasia syötäviä kukkia

Kastike:
4dl mansikoita
2rkl hunajaa
2dl rasvatonta, maustamatonta jogurttia
1 ruukkubasilika

1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Kuori ja paloittele meloni. Puhdista ja paloittele mansikat. Leikkaa mozzarella viipaleiksi.
2. Asettele salaatinlehdet, syötävät kukat ja muut salaattiaineet vadille.
3. Puhdista kastikkeen mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta seos hunajalla. Sekoita sose jogurtin joukkoon ja lisää hienonnettu, tuore basilika. Tarjoile kastike pienestä kulhosta.

Grillatut munakoisoviipaleet
KG-lehti 4/2010

Leikkaa munakoiso reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. ripottele viipaleille karkeaa suolaa noin puoli tuntia ennen grillausta. Kuivaa viipaleet paperilla ja sivele valkosipulilla maustetulla öljyllä. Grillaa noin 5 minuuttia puoleltaan.

Savukala-lettukakku (noin 8 annosta):
Pirkka-lehti 6/2010 ja pirkka.fi

Ainekset:  
10 isoa lettua
 
Täyte:
250 g kylmäsavustettua kirjolohifilettä (meillä oli lämminsavukirjolohta)
1/2 tuoretta kurkkua
1 omena (Granny Smith)
1 iso punainen paprika
2-3 kevätsipulia
2 dl tilliä hienonnettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
2-3 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Sekoita täyte, paista letut, kokoa kakku.