Iltakahvien tarjoiluiksi mietin mokkapaloja, mutta törmäsinkin Tuuloman tortun ohjeeseen. Parhaaksi ohjeeksi googlettelin Myllyn Parhaan ohjeen. Puolitoistakertaistin pohjan ohjeen ja kaksinkertaistin päällisen, koska kommenteissa kehotettiin niin tekemään.

Tuuloman torttu

Pohja:
3 kananumaa
3 dl sokeria
6,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2,25 dl maitoa
2,25 dl voi- tai margariinisulaa (käytin laktoositonta leivontamargariinia)
 
Päälle:
1 dl kuumaa vahvaa kahvia (tein murukahvista)
1 dl kuumaa voisulaa
8 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
 
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi.

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

On leivonnaisia, joissa voita ei voi korvata margariinilla, ja tämä on sellainen. Ihmettelin, kun päällinen imeytyi pohjaan lähes kokonaan. Vielä seuraavana päivänäkin mietin, että mikä mitta meni vikaan. Ei mikään, vihdoin tajusin voita ei vaan voi korvata margariinilla silloin, kun sen halutaan jähmettyvän  Ei käynyt etukäteen mielessä lainkaan. Tekevälle sattuu, aina oppii uutta, joka ei tee virheitä ei tee paljon mitään muutakaan jne.