Halusin kokeilla banoffeeta, mutta ajatus kinuskista ja banaanista ei houkutellut. Tässä MukaEllen-versio.

Puolukka-toffeekakku
24 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
300 g (20 kpl) Digestive-keksejä
10 palaa tummaa suklaata
75 g laktoositonta voita

Täyte:
0,5 l puolukoita
397 g = 1 prk kondensoitua maitoa
1 prk Floravispiä

Keksit murustetaan, voi ja suklaa sulatetaan ja sekoitetaan joukkoon. Seos tiivistetään irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada pohjan päälle puolet puolukoista, kinuski ja loput puolukat. Anna kakun jäähtyä ja kovettua viileässä. Vatkaa kerma/vispi päälle.

Kondensoidusta maidosta keitetään kinuski. Jotkut keittävät säilykepurkkia kolme tuntia kattilassa, jotkut keittävät kinuskin kattilassa, ja minä keitin sen mikrossa. Viisi minuuttia korkeassa kulhossa (Tupperwaren Micro Plus -kulho ilman kantta toimi erinomaisesti) täydellä teholla välillä sekoittaen. Viimeisen kahden minuutin aikana kinuski paksuuntui ja tummui selvästi, eikä kuohunut enää niin voimakkaasti. Maku oli paahteinen ja hyvä, eikä kinuski ollut leikattaessa liian kovaa tai valuvaa. Suosittelen tätä keinoa!

Pohja oli turhan mureneva, joten voita kannattaisi lisätä.