Netti oli nurin, joten ohjeita piti kaivaa keittokirjoista ja reseptivihkosta. Pohja Helin marjapiirakasta ja täyte Frendien keittokirjasta, jostain perinneleivonnaiskirjasta ja MukaEllen-tyyliin päästä. Hyvää tuli, oman pihan omenoista!

Kinuskinen omenapiirakka
28 cm vuokaan

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 l omenalohkoja
1 dl fariinisokeria
1 dl Floravispiä
pinnalle pecan-pähkinärouhetta (kuvassa vain toisella puolella)

Tarjoiluun vispattua Floravispiä.

Margariini ja sokeri vaahdotetaan, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään kananmunan kanssa vaahtoon. Taikina painellaan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Omenoita, fariinisokeria ja floravispiä (tai kermaa) haudutetaan paistinpannulla kunnes omenat pehmenevät. Seos laitetaan pohjan päälle ja piirakka uuniin - en muista mihin asteisiin ja kuinka kauan