Pihapiiristä löytyi juuri sopivasti litran verran suppilovahveroita.

Ohje mukaellen Hyvänmaunrajalla-blogista

1l suppilovahveroita
140 g = 1 pkt pekonia
2 dl kermaa 
2 sipulia
8 dl kasvislientä = 2 kasvisliemikuutiota + vesi
125 g = puoli pakettia kylmäsavuporo Koskenlaskijaa
(0,5 tl suolaa )
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

(Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan kermaan pariksi tunniksi.) Pilko ja paista pekoni ja laita se paperin päälle astiaan valumaan ylimääärinen rasva pois. Pilko sipuli ja kuullota se keittokattilan pohjalla pienessä määrässä rasvaa. Kaada mukaan kasvisliemi. Paloittele joukkoon Koskenlaskija ja anna sen sulaa. Kaada mukaan sienet kermoineen.  Valmista suurus sekoittamalla vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada pieninä annoksina nauhamaisesti kiehuvan kuumaan keittoon samalla sekoittaen. Hauduttele 10 min (jos keittoa ei hauduta suurusteen lisäämisen jälkeen, se maistuu suurusteelle). Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Paahdetun ruisleivän kanssa oli hyvää! Ensi kerralla laitan joukkoon paistettua pekonia ja nautin oluen kanssa - ei voi mennä pieleen!

Lisäys 18.10.2010: Tällä kertaa löytyi vain puolisen litraa suppilovahveroita, joten jatkoin pekonilla (140 g), jonka paahdoin pannussa. Koskenlaskijaa laitoin koko paketin (250 g), ja ai vitsi tuli hyvää!

Lisäys 18.9.2011: lisäsin ohjeeseen pekonin ja huomautuksen suurusteen haudutamisesta.