Sain ohjeen kaveriltani, joka oli saanut sen äidiltään, ja siitä kakun nimi. Oivallinen tapa käyttää ylikypsät banaanit.

4 banaania (mukaellen-tyyliin 3)
2 kkp sokeria (mukallen 2,4 dl, netistä tutkin että yksi kahvikupillinen olisi noin 1,2 dl)
8 rkl kermaa (laitoin 1,2 dl hyla-maitoa)
100 g voisulaa (ja tämänkin vaihdoin laktoosittomaan margariiniin)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa (mitä minulla ei ollut, joten käytin toiset 2 tl leivinjauhetta)
3 kkp vehnäjauhoja (yo. kaavan mukaan 3,6 dl)
Ensi kerralla lisään joukkoon hieman mausteita, kardemummaa tai inkivääriä ja neilikkaa.

Muussaa baanit pieneksi ja vaahdota sokerin kanssa, lisää muut aineet. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Mysteeri on, miksi minun kakkuni oli vaalea, kun mummin kakku on aina tumma. Voisiko johtua siitä, että minulla on käytössä vanha alumiininen kakkuvuoka, ja mummilla on käytössä mahdollisesti joku nykyaikaisempi materiaali? Maku oli kuitenkin kohdillaan, mikä on tärkeintä.