Jouluna kuuluu olla puolukkajälkiruokaa. En tiedä miksi, niin on vain aina ollut. Tarjouduin tekemään OTn aattopuuroille jälkkärin, ja aika äkkiä tajusin, että sen on oltava jotain, mitä voi tehdä kaksi viikko etukäteen. Puolukkajäädyke oli siis ilmiselvä valinta. Tästäkin tulee kuva vasta sitten valmiina, ei se nurinpäin irtopohjavuoassa miltään näytä.

OT laittoi jäädykkeen esille näin:

Mutta kyllä se näin päin kuuluu tarjota:

Puolukkajäädyke
ohje: Pastanjauhannan kautta Suomalaisesta joulusta

noin 50 g mantelilastuja
2 ½ dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
1 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl puolukkasurvosta
noin 100 g murskattuja pipareita (tää laittoi 150 g kun Anna-paketin puolikas on sen kokoinen)
lisäksi: kinuskikastiketta 
 
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin vaalean ruskeiksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri, tuorejuusto, maitorahka ja puolukkasurvos. 

Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla. Ripottele vuoan pohjalle paahdetut mantelilastut. Kaada jäädykemassa vuokaan. Murskaa piparkakut karkeaksi rouheeksi ja levitä jäädykemassan päälle. Tässä kohti MukaEllen-tyyliini painelin suurimman osan rouheesta kakun sisään, ja koska rouhetta oli puolitoistakertainen määrä, sitä riitti hienosti pohjaksikin. Jouluna yllätys paljastuu...

Peitä vuoka tuorekelmulla. Anna jäädykkeen olla muutama tunti, mielellään yön yli pakastimessa.

Ota jäädyke pakastimesta ja vuoasta vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa jäädykkeen kanssa kinuskikastiketta. No meillehän kävi niin, että kinuskikastikkeet jäi kotiin jääkaappiin, joten tällä kertaa ilman. Tarkoitus oli kuumentaa se ja sitten lorotella jäädykkeen päälle.