JWT Intelligencen "100 Things to Watch in 2011" -listalle on listattu brigadeirot. Supersuositun brasialaisen herkun odotetaan leviävän muihinkin maihin tämän vuoden aikana. Brigadeirot on äärettömän helppo valmistaa, mutta löysin vain yhden suomenkielisen ohjeen netistä, Suomi-Brasilia kokin blogista. Ehkä vuoden lopussa useammat blogistit ovat kokeilleet näitä ja tehneet omia makuvariantteja?

Brigadeirot
n. 30 kpl

1 tlk kondensoitua maitoa
1 rkl margariinia
1 dl kaakaojauhetta

Keitele aineksia hiljallee, kunnes seos muuttuu taikinamaiseksi ja irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä massa. Voitele kädet margariinilla ja pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja koristele strösseleillä. Jäähdytä brigadeirot jääkaapissa. Helpoiten sain koristelun hoidettua, kun laitoin pallukat foliovuokaan ja dippasin sen kanssa strösseliin.

Taikinaa voi käyttää myös kakun täytteenä tai kuorrutteena hieman löysempänä. Brasilialaisessa menussa on jälkiruokana Pizza de Brigadeiro. Maustaa voi rommilla tai konjakilla ja koristeeksi käy strösseleiden lisäksi kookoshiutaleet. Brigadeiro tarkoittaa muuten prikaatinkenraalia, ja on saanut nimensä brasilialaisen sankarin Brigadeiro Eduardo Gomes'n mukaan.