Kotiliedesä 19/2010 oli puolukkaisen piimäkakun ohje, jota päätin koittaa kun takka oli sopivasti lämpiämässä (kuten joka ilta näillä paukkupakkasilla). Ihmetyttää vaan, miksi kakku on nimetty puolukkaiseksi, vaikka siihen ohjeen mukaan laitetaan karpaloita?

MukaEllen-toteutuksessa piimä vaihdettiin joguttiin ja maitoon, kuivatut karpalot pakastepuolukoihin (lähiruokaa omasta pihasta), osa vehnäjauhoista ruisjauhoihin, sooda leivinjauheeksi, piparkakkumauste kardemummaksi, sokeri ruokosokeriin ja uuni takkaan.



Puolukkakku MukaEllen-tyyliin

3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl karkeita ruisjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl siirappia
75 g sulatettua voita
2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
1 dl rasvatonta maitoa
2 dl pakastepuolukoita

Sekoita kuivat aineet keskenään, märät aineet keskenään ja lisää kuivien joukkoon. Lisää lopuksi puolukat. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 45 minuuttia. Joku kuviovuokahan ois aika nätti, mutta mulla on vain tuollainen mummon peruja oleva alumiininen suorakaide leipävuoka.