Halstraus tarkoittaa käsittääkseni sitä, että halsteri laitetaan hiilloksen päälle.
Loimutus puolestaan sitä, että kala kiinnitetään lautaan puunauloilla.
Tämä on jotain siltä väliltä.

700 g kirjolohifile valmistui tunnissa. Ja hävisi vartissa

Sprayasin halsterin vuokaspraylla, eikä tarttunut yhtään. Laitoin kalan alle folion takkaa suojaamaan, mutta kalasta irtosi nestettä hyvin vähän. Koivu tai muu lehtipuu olisi hyvää polttopuuta koska se ei räisky, mutta sitä nyt ei tietenkään ollut - toisaalta se olisi voinut palaa turhan kuumasti. Takkaan hyvä veto, niin savu ja hajut ei tule sisälle. 

* * * * * 
19.2.2011 riisipuuro takassa: 1 l maitoa, 1,5 dl puuroriisiä, 1 tl. Pari kertaa sekoittelin. Kaksi tuntia savipadassa (uuni yhden kopallisen polttamiseen jälkeen 190 astetta ja paistamisen lopussa astetta).

* * * * *
20.2.2011 perunaleipää takassa:
Perunarieskan ohjeen tuplaamalla tein paksuhkon leivän teräsvatiin, ja se paistui valmiiksi 40 minuutissa 150 asteisessa takassa.

* * * * * 
23.2.2011 spelttipuuroa takassa: 1 l maitoa, 3 dl spelttisuurimoita, 1 tl suolaa. Taas muutaman kerran sekoittelin ja kolmessa tunnissa oli valmista (takan lämmityksestä oli jo kuutisen tuntia ja lämmintä enää 100 astetta).  Tuli vähän turhan paksua, eli ensi kerralla vähemmän spelttiä. Suosin puuroissa "sinistä" maitoa, sillä se ei kärähdä astiaan kiinni niin kovasti kuin rasvaton.