Helppoa ja hyvää!

24 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
150 g kaurakeksejä
75 g voita
  
Täyte: 
3 liivatelehteä  
150 g valkosuklaata  
2,5 dl Flora-vispiä
1/4 dl raakaruokosokeria
250 g = 1 prk maitorahkaa
tilkka vettä
  
Päällinen:
0,5 l mustaherukoita 
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murennetut keksit ja sulatettu voi ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vaahdota vispi ja sokeri, lisää rahka ja hieman jäähtynyt suklaa. Kiehauta tilkka vettä ja lisää vedestä puristetut liivatelehdet. Anna liueta ja jäähtyä hetki ja lisää täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää pohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna jäähtyä hieman ennen levittämistä. Levitin hieman sokeriliuosta eristeeksi pohjan päälle ennen marjojen laittamista, jotta marjat ei värjää kakkua. Levitä jäiset marjat täytteen päälle ja päällystä sokeriliuoksella.

Uskoisin, että täytteestä voisi huoletta jättää liivatteen pois, sen verran jämäkältä massa tuntui ennen liivatteen lisäämistä.

Viitseliäs leipuri olisi siistinyt kakun reunan ennen kuvan ottamista (tai photshoppaisi valumat pois). Ellen ei viitsinyt.