Siikavoileipäkakku
n. 24 annosta
18 isoa venhäpaahtoleipäviipaletta
18 isoa vehnälesepaahtoleipäviipaletta
kostuttamiseen laktoositonta maitoa
Täyte:
600 g savusiikaa perattuna (900 g kokonaisena)
3 rkl sitruunamehua
1 nippu tilliä
2 prk laktoositonta ranskankermaa
2 x 225g Tofutti Herbs and Chives -tofutahnaa
2 dl kurkkusipulisalaattia valutettuna
sitruunapippuria
Kuorrute:
300g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
200g laktoositon kermaviiliä
Koristeet:
keitettyjä kanamunia
katkarapuja
minitomaatteja
juustoraastetta
Perkaa siika ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin 3x3 palaa paahtoleipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Lado päälle toinen ja kolmas kerros samaan malliin. Päällimmäiseksi jää paahtoleipäkerros. Peitä voileipäkakku kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli. Levitä pinnalle tuorejuusto+kermaviili -seos ja koristele.
Kommentit