Tein ribsejä ensimmäistä kertaa, ja tyylilleni uskollisesti kokosin netin valmiista resepteistä oman sovelluksen. NAM!

vajaa 3 kg suomalaisia porsaan grilliribsejä ( = 3 pakettia = 6 riviä)

Keittoliemi:
6 litraa vettä
15 mustapippuria
30 maustepippuria (hei kuka oikeesti laskee pippureita?)
valkopippureita jos on (arvaatkin varmaan, että ei tällä kertaa ollut)
iso sipuli lohkottuna
2 porkkanaa paloina
2 tl suolaa

Puolita rivit, jotta ne mahtuvat vaivatta kattilaan. 10 litran kattila on tässä kohti oivallinen valinta. Ja puuliesi, koska a) vanha kattila ei toimi induktioliedellä b) eipä sen puoleen ollut sähköjäkään kesämyrskyn takia. Keitä ribsejä 50 minuuttia ja jäähdytä.

Marinadi:
2 dl Coca-Colaa (tavallista sokerillista)
2 dl soijakastiketta
2 dl rypsiöljyä
2 dl hunajaa
1 dl sitruunamehua
3 solo-valkosipulia
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 rkl jauhettua chiliä

Laita ribsit ja marinadi vahvaan muovipussiin (tai kahteen) ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Grillaa barbecue-tyyliin miedolla, epäsuoralla lämmöllä ribseihin rapea pinta. Lisää marinadia sivelemällä grillauksen aikana.