Lapset eivät kirpeästä raparperista välitä, joten tein heille mansikkapiirakkaa.
Kaurahiutaleet pohjassa oli tosi hyvä juttu, eli tätä pohjaa aion käyttää toistekin.

Suttuisen kuvan selittää se, että lapset ovat innostuneet valokuvaamisesta, ja linssi on rähmitty

Mansikkapiirakka
(ohje Ullan Elämä makeaksi / MTV3:n Makuja-sivustolta)

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita (purkissa oli 500 g ja laitoin kaikki)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää kananmuna vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjamassa voideltuun piirakkavuokaan. Valmista täyte sekoittamalla kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään. Aseta mansikat pohjan päälle ja kaada kermaviiliseos mansikoiden päälle. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25- 30 minuuttia.