Porkkanakakku kuuluu jotenkin sadonkorjuuaikaan, ja kun saa päähänsä, että sitä pitää saada, niin ei auta muu kuin alkaa leipomaan. Valiolta löytyi kiva ohje, jota säädin vain vähän.

Kuorrutettu porkkanakakku

Pohja
3 kananmunaa 
2,5 dl sokeria 
4 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 rkl kanelia 
200 g sulatettua voita 
5 dl raastettua porkkanaa 
1 omena raastettuna 

Täyte ja kuorrutus
1 rasia = 200 g appelsiini-tuorejuustoa 
sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
2 dl kuohukermaa 

(Koristelun paahdettuja mantelilastuja)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen samalla sekoittaen kuivia aineita, voisulaa ja porkkana-omenaraastetta.
 
Korppujauhota 2-3 litran, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 45-50 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla). Kumoa kakku jäähtyneenä.
 
Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää viimeisenä vaahdotettu kerma. Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille (ja kostuta jos tykkäät, minusta ei kaivannut). Levitä sille vajaa puolet täytteestä. Nosta kakun toinen puoli päälle (ja kostuta).  Levitä kakun päälle loppu täyte.
 
Peitä kakku hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.