Päivällisvieraille piti keksiä syksyinen jälkiruoka, ja tällainen syntyi Myllyn Parhaan ohjetta mukaellen. Kauraleseiden puutteessa käytin kaurahiutaleita.

Puolukkapiirakka omena-twistillä

Pohja:
100 g laktoositonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¾ dl rasvatonta maitoa
 
Päälle:
2 dl kotitekoista omenahilloa
4  dl puolukoita
 
Muruseos:
50 g laktoositonta margariinia
¾ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
 
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja leseet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina (voidellulle) piirakkavuoalle.

Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä omenahillo ja puolukat puolikypsälle tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 20 min.