Koska suppilovahveroita on lähimetsistä löytynyt lähes 80 litraa (ja on sieltä liikenteestä päätellen varmaan muutkin kuin me keränneet), pitää tarttua erikoisempiinkin resepteihin. Työkaverin äiti oli tehnyt tällaista hilloa, joten ei muuta kuin testiin. Maku on mielenkiintoinen. Toteutus on taattua MukaEllen laatua - alkuperäisessä ohjeessa suppilovahveroita tuli vain 2 dl, minä laitoin litran, mutta muita aineita en lisännyt samassa suhteessa. Valmista tavaraa tuli 4 dl, eli alkuperäinen tekijä on saanut varmaan ruokalusikallisen tarjottavaa?

EDIT 6.11.2011: Nyt alkuperäiseen ohjeeseen on korjattu 2 litraa suppilovahveroita 2 dl:n sijaan

Suppilovahverohillo
(alkuperäinen ohje Herrankukkaron Perjantairesepteistä)

2 litraa = 500 g suppilovahveroita
  2dl vettä
300 g hunajaa
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl etikkaa
0,5 tl suolaa
10 mausteneilikkaa
1 kanelitanko 3 palaa muskottikukkaa

Silppua sienet. Laita kokonaiset mausteet kankaan sisään ja sido nyytti tiukasti. Laita liemiainekset, suola ja hunaja kattilaan, lämmitä hetki että hunajakin sulaa. Lisää maustenyytti ja sienet.

Keitä lientä kokoon n. 25-30 minuuttia (keittelin kauemmin niin sain tymäkämmän koostumuksen). Ota maustenyytti pois ja pakkaa hillo lasitölkkeihin.