Viisi vuotta Banoffee-hypen jälkeen vihdoin toteutin sen niin kuin kuuluu, aiemmin se on aina muuntunut joksikin muuksi matkalla. Ajatus kinuskista ja banaanista tuntuu niin makealta että hampaat itkee, ja sitähän se onkin.

Mikko, tässä sulle resepti

Banoffee
(resepti HS.fi:stä ja poikkeuksellisen vähän tuunasin)

Pohja:
250 g kaurakeksejä (Digestivekin käy, mutta kaurasta tulee parempi)
100 g voita tai margariinia

 Täyte:
1 tlk (397 g) sokeroitua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa (Cittarista säilykehyllystä, kookosmaitotölkkien vierestä)
3 banaania
2 rkl sitruunamehua
2,5 dl Flora-vispiä
 

Päälle:
kaakaojauhetta 

 

Koska kolmen tunnin keittoaika maitopurkille on mielestäni ajan- ja energiantuhlausta, hoidin sen taas mikrossa. Viisi minuuttia täydellä teholla (800 W) välillä sekoittaen, ja viimeisen minuutin aikana näkee kun alkaa olla valmista, kinuski ei enää kuohu ja väri tummenee hieman. Astialla voi olla väliä aikaan, mikroaallot läpäisevä astia on tietenkin kätevin.

Murenna keksit hienoksi ja sulata rasva. Sekoita ainekset yhteen. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Anna kovettua hyvin jääkaapissa.

Kaada kondensoidusta maidosta keittämäsi kinuski hieman jäähtyneenä kovettuneen pohjan päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappiin, jotta kinuski hieman tanakoituu.

Vaahdota kerma, kuori ja viipaloi banaanit. Valuta banaanipalojen päälle vähän sitruunamehua, jotta palat eivät tummu.

Irrota pohja varovasti veitsen avulla vuoasta. Lado banaaniviipaleet kinuskin päälle. Lusikoi banaanien päälle kermavaahto. Sihtaa kaakaojauhetta kakun pintaan.

Parhaiten tortun saa leikattua ja syötyä kun se on saanut lämmetä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.