Enkelten kakku
(alkuperäinen ohje Kotikokista)
POHJA
300 g kaurakeksejä
100 g voisulaa laktoositonta leivontamargariinia
TÄYTE
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa (vähälaktoosinen)
1 1/2 dl kinuskikastiketta
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 dl = 1 prk Flora Vispiä (vähälaktoosinen)
3 dl puolukoita punaisia viinimarjoja
KORISTELUUN
1/2 dl kinuskikastiketta
2 dl marjoja
Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa muovipussissa kaulimella. Lisää sula margariini ja painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille(~2cm). Vuoan pohjalle kannattaa levittää leivinpaperi niin, että se tulee pohjan ja reunan välistä ulos.
Liota liivatelehtiä 5-10 min runsaassa kylmässä vedessä. Sekoita kinuskikastike notkistetun tuorejuuston joukkoon ja mausta vaniljalla. Vaahdota Flora Vispi ja lisää se tuorejuuston joukkoon. Purista pehmenneet liivatteet vedestä ja liota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos tuorejuustovaahtoseokseen. Lisää lopuksi jäiset marjat. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
Kumoa kakku niin että kaurakeksipuoli jää näkyviin ja koristele kinuskikastikkeella ja marjoilla.
Kommentit