Joskus kannattaa lukea myös ohje, ei pelkkä ainesluettelo. Olisin tiennyt, että leivinpaperilla ihan oikeasti kannattaa vuorata vuoka ennen kuin väsää siihen mitään, tai käy niin kuin minulla, että puolet kakun pohjasta=päällisestä murenee. Ja toisinaan kannattaa myös tarkistaa mitä marjoja pakastimesta ottaa. Noh, puolenyön jälkeen kun maisteltiin kakkua työkaverin luona, niin ihan täydestä meni smiley



Enkelten kakku  angel
(alkuperäinen ohje Kotikokista)

POHJA
300 g kaurakeksejä
100 g voisulaa laktoositonta leivontamargariinia

TÄYTE
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua 
200 g maustamatonta tuorejuustoa (vähälaktoosinen)
1 1/2 dl kinuskikastiketta
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 dl = 1 prk Flora Vispiä (vähälaktoosinen)
3 dl puolukoita punaisia viinimarjoja
 
KORISTELUUN  
1/2 dl kinuskikastiketta
2 dl marjoja
 
Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa muovipussissa kaulimella. Lisää sula margariini ja painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille(~2cm). Vuoan pohjalle kannattaa levittää leivinpaperi niin, että se tulee pohjan ja reunan välistä ulos.

Liota liivatelehtiä 5-10 min runsaassa kylmässä vedessä. Sekoita kinuskikastike notkistetun tuorejuuston joukkoon ja mausta vaniljalla. Vaahdota Flora Vispi ja lisää se tuorejuuston joukkoon. Purista pehmenneet liivatteet vedestä ja liota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos tuorejuustovaahtoseokseen. Lisää lopuksi jäiset marjat. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Kumoa kakku niin että kaurakeksipuoli jää näkyviin ja koristele kinuskikastikkeella ja marjoilla.