Uunituoreet sämpylät maistuisi aamulla, mutta kuka jaksaa nousta niitä leipomaan? Kaupan paistovalmiit on ihan jees - mutta vain ihan jees. Tutkiskelin asiaa netissä ja kokeilin jääkaapissa kohotettavia sämpylöitä, jotka tehdään illalla valmiiksi ja paistetaan aamulla. Enää ei tarvitse ostaa teollisia suojakaasuun pakattuja ylikuohkeita pullasämpylöitä, nämä onnistui hienosti! Taikinaa voi varioida loputtomasti.

Jääkaapissa kohotetut sämpylät (8 kpl)

2,5 dl vettä
0,5 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl siirappia (tai hunajaa)
1 rkl öljyä
6-7 dl sämpyläjauhoja

Illalla
Sekoita kaikki aineet taikinaksi (on tähän varmaan joku järjestyskin mitä pitäisi noudattaa, mutta lopputulos on kuitenkin sama). Pyöritä taikina pötköksi ja leikkaa se kahdeksaksi viipaleeksi. Laita viipaleet kyljelleen uunipellille leivinpaperin päälle (voit tietysti myös pyöritellä sämpylät jos viitsit, itse en viitsinyt koska kello läheni puoltayötä). Peitä uunipelti muovikelmulla laita jääkaappiin yöksi.

Aamulla
Laita kohonneet sämpylät kylmään uuniin ja säädä lämpötilaksi 200 astetta. Paista noin 15 minuuttia.